Δευτέρα

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ-ΠΙΕΡΙΑΣ


Στο Ελατοχώρι με την πανέμορφη φύση, ποικιλία βλάστησης, ένα χιονοδρομικό μες στο δάσος, μονοπάτια με περιηγητικό ενδιαφέρον, δασικοί δρόμοι για 4Χ4, όμορφοι οικισμοί με φιλόξενους κατοίκους, ανερχόμενη τουριστική υποδομή με ζεστά καταλύματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.  Τα Πιέρια όρη, και ιδιαίτερα η ανατολική τους πλευρά, είναι μια περιοχή θαυμάσιου φυσικού κάλους.


Το Ελατοχώρι βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μ. και έχει μεταφερθεί από άλλη θέση, το παλιό Ελατοχώρι (παλιά ονομασία Σκουτέρνα) που είναι δίπλα στο νέο οικισμό, Ο νέος και πολύ περισσότερο ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Συγκεντρώνει μόνιμους παραθεριστές και ημερήσιους επισκέπτες όλο το χρόνο.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Λαογραφική Συλλογή με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή, τις δραστηριότητες και τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού. Η συλλογή ανήκε στον Λαογραφικό Όμιλο Ελατοχωρίου και βρίσκεται σε αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος (πρώην κοινοτικό κατάστημα) Ελατοχωρίου.

Τα Πιέρια έχουν τη δική τους κορυφογραμμή που εκτείνεται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά με ψηλότερη κορυφή το Φλάμπουρο (2194 μ.). Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Πιερίων, αν και είναι για τα ελληνικά δεδομένα από τα ψηλά βουνά, είναι η ηπιότητα και η ήμερη όψη τους που ηρεμεί το βλέμμα. Η ποικιλία των κοιλάδων και των οροπεδίων με χαράδρες και διάσελα διαφοροποιούν το βουνό και η ποικιλομορφία της βλάστησης το κάνει να ξεχωρίζει σε ομορφιά. Προσφέρει στον επισκέπτη χιονοδρομία, δυνατότητες ορεινής αναψυχής και γνωριμία με σπάνια χλωρίδα σε διαδρομές μοναδικής ομορφιάς και θέας.

Πηγή:www.elatohori.net/index.htm



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...